AZS Politechnika Warszawska Strona Główna AZS Politechnika Warszawska
Forum Kibiców AZS PW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
strona www
Autor Wiadomość
borcia
Administrator

Wysłany: 2006-12-29, 13:59   strona www

No to podamy sie pod krytke trochu
Czekam na wszelkie uwagi, sugestie co jest ok co mozna poprawic a co jest totalnie beznajdziejne.
Do dzieła Kochani:)
Pomożcie nam stworzyć najbardziej kibcoprzyjazna stronke:)

raq

Wysłany: 2006-12-29, 14:47   

jak tak, to prosze bardzo :p
Kasienko, brakuje mi ikonki przy wyswietlaniu strony... fajnie byloby gdyby podczas wyswietlania strony nie wyswietlala sie ikonka systemowa (taka fe) tylko ladny gryfik...
chcialbym, zeby moje ulubione ladnie wygladalo... :p

tutaj podaje linka, jak to zrobic...
http://www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=6
pzdr

borcia
Administrator

Wysłany: 2006-12-29, 14:57   

wiem Raczku jak to zrobic:) nawet bylo tylko ze mi drugi webmaster skasowal plyk ico:)
ale poszukam na kompie

done!

raq

Wysłany: 2006-12-29, 20:49   

ooo super...

hmmm, prawie super...
w IE wszystko wporzadku, tyle ze kto tego badziewia używa?
w firefoxie mi sie wyswietla przy adresie strony, ale jak dodaje do ulubionych, to gryfika nie widac dalej... (wiem, że przeglądarka zapamiętuje znaczek z pierwszej wizyty na stronie i 3ba ja usunac z ulubionych i dodac z powrotem, ale i to nic nie daje)
Kasiu, wiesz moze czemu sie tak dzieje?

PS. na forum tez mozesz wrzucic gryfika...
PS2. aha no i dzieki za wysilek :)
PS3. nie wiem, czy sie jasno wyrazilem, wiec na wszelki wypadeczek dodaje zdjecie:

Obloczkus
zawieszony

Wysłany: 2006-12-30, 04:20   

Obłok właśnie z pracy wrócił, więc czas na moje uwagi...
zaczynając od góry. nie podoba mi sie (i zające) w górnym bannerze ilość czcionek... na małej powierzchni są trzy rodzaje... dużo za dużo. może da sie zrobić tą samą czcionke dla napisów "polska liga siatkówki" oraz "ekstraklasa piłki siatkowej mężczyzn". Jeśli chodzi o ten pierwszy napis pod znaczkiem PLSu, to mam wrażenie, że przy różnych zdjęciach (tych się zmieniających się) wygląda inaczej. możliwe, że to tylko cienie do okoła liter, czy "stopień przezroczystości czcionki" (what ever) ale nie podoba mi się to...

Zakładka "Kadra" nie działa.wiec po co jest? a raczej czemu można w nią klikać?
Terminarz -> tutaj bym pomyślał o pogrubieniu czcionki z naszym AZSem. łatwiej bedzie zobaczyć czy gramy u siebie czy na wyjeździe... wogóle jakoś to mało przejrzyście wygląda...
Wyniki -> to samo... może da się tu troszke rozszeżyć info o wynik w setach.
Tabela... szkoda, że tylko z Pucharu Polski :-P
Przeciwnicy -> bardzo fajnie
Hala -> tutaj bym podmienił dwa zdjęcia nr 6 i 7 na jakieś z ujęciem całych trybun a nie tylko dolnych rzędów... wygląda to jak jakaś sala gimnastyczna w szkole podstawowej.

CHAT -> tego to nie rozumiem... z tego co pamiętam chat działał w pierwszym sezonie a później umarł... i teraz jego złoki są przenoszone na coraz to nowsze strony AZSu... skoro go nie ma to wywalić linka, albo jakoś zdeaktywować do czasu narodzin nowego...

ostatnia propozycja dotyczy forum. może da sie podmienić linka w górnym lewym rogu (tego z gryfem i pełną nazwą drużyny) na linka do strony głównej-głównej, bo obecnie przenosi nigdzie czyli na forum ;-)

mam nadzieje, że jakoś pomogłem... wiem wiem, lubie sie czepiać dupereli...

BTW ->Powodzenia życze na - już - dzisiejszym meczu. może kiedyś jeszcze wpadne na jakiś meczyk to sobie razem pokrzyczymy...

PS. musze dodać, że również używam Firefoxa, ale coś w nim pogmerałem jakiś czas temu i teraz przedstawia sie jako IE. fajnie nie? :mrgreen:

borcia
Administrator

Wysłany: 2006-12-30, 11:18   

Obloczkus napisał/a:
zaczynając od góry. nie podoba mi sie (i zające) w górnym bannerze ilość czcionek... na małej powierzchni są trzy rodzaje... dużo za dużo. może da sie zrobić tą samą czcionke dla napisów "polska liga siatkówki" oraz "ekstraklasa piłki siatkowej mężczyzn".

Hm sa uzyte dwie czcionki, trzeciej szczerze mowiac nie widze..

Obloczkus napisał/a:

Jeśli chodzi o ten pierwszy napis pod znaczkiem PLSu, to mam wrażenie, że przy różnych zdjęciach (tych się zmieniających się) wygląda inaczej. możliwe, że to tylko cienie do okoła liter, czy "stopień przezroczystości czcionki" (what ever) ale nie podoba mi się to...

Reczywiscie jest delikatna roznica dzieki za zwrocenie uwagi
Obloczkus napisał/a:

hm mi wszystko dziala czy moze ktos potwierdzic ze ma problem z ta podstrona??

Obloczkus napisał/a:
Terminarz -> tutaj bym pomyślał o pogrubieniu czcionki z naszym AZSem. łatwiej bedzie zobaczyć czy gramy u siebie czy na wyjeździe... wogóle jakoś to mało przejrzyście wygląda...

ok pomysle po meczu:)
Obloczkus napisał/a:
Wyniki -> to samo... może da się tu troszke rozszeżyć info o wynik w setach.
j/w
Obloczkus napisał/a:
Tabela... szkoda, że tylko z Pucharu Polski :-P

no szkoda ale sie poprawie;-)
Obloczkus napisał/a:
Hala -> tutaj bym podmienił dwa zdjęcia nr 6 i 7 na jakieś z ujęciem całych trybun a nie tylko dolnych rzędów... wygląda to jak jakaś sala gimnastyczna w szkole podstawowej.
przyjrzmy sie sprawie

Obloczkus napisał/a:
CHAT -> tego to nie rozumiem... z tego co pamiętam chat działał w pierwszym sezonie a później umarł... i teraz jego złoki są przenoszone na coraz to nowsze strony AZSu... skoro go nie ma to wywalić linka, albo jakoś zdeaktywować do czasu narodzin nowego...

chat ma wznowic swa dzialalnosc dosc intensywnie bedzie wykorzystywany po Nowym Roku

Obloczkus napisał/a:
ostatnia propozycja dotyczy forum. może da sie podmienić linka w górnym lewym rogu (tego z gryfem i pełną nazwą drużyny) na linka do strony głównej-głównej, bo obecnie przenosi nigdzie czyli na forum ;-)

ok. do zrobienia

Obloczkus
zawieszony

Wysłany: 2006-12-30, 12:54   

borcia napisał/a:
Obloczkus napisał/a:
zaczynając od góry. nie podoba mi sie (i zające) w górnym bannerze ilość czcionek... na małej powierzchni są trzy rodzaje... dużo za dużo. może da sie zrobić tą samą czcionke dla napisów "polska liga siatkówki" oraz "ekstraklasa piłki siatkowej mężczyzn".

Hm sa uzyte dwie czcionki, trzeciej szczerze mowiac nie widze..

borcia napisał/a:
Obloczkus napisał/a:

hm mi wszystko dziala czy moze ktos potwierdzic ze ma problem z ta podstrona??

Teraz wszystko u mnie gra i śpiewa. możliwe, że to był zwykły problem "na łączach" ale tak to jest jak sie szuka dziury w całym o 3 w nocy

m82

Wysłany: 2007-01-25, 09:36   

Ja bardziej technicznie :)

proponuje nie wykorzystywanie <iframe> :)

Obloczkus
zawieszony

Wysłany: 2008-03-11, 01:00   

Czy ja poprostu dawno nie zaglądałem na strone główną, czy ktoś coś pozmieniał w tym górnym pasku? ilość różnych czcionek mnie przeraża. napis zaraz obok logo PLS z rozwinięciem tego skrótu... no cóż... niefajnie...
Przepraszam, ale chyba dawno nie marudziłem ;)

m82

Wysłany: 2008-04-08, 08:54   

podstawowa sprawa to zrezygnujcie z ramki (<iFRAME>) tak nie pisze się już stron od kilku lat... i nie za ciekawie to wygląda :P

Jaga

Wysłany: 2008-10-10, 12:53   

NAPISAĆ KIEDY BĘDĄ MECZE POLITECHNIKI. Piszecie jakieś pierdoły, a nie najważniejsze rzeczy.

Mariusz

Wysłany: 2008-10-10, 16:14   

Jest w menu po lewej stronie taki link jak TERMINARZ i wszystko tam jest czarno na białym....

Jak ślepota dokucza to do okulisty a nie pretensje do innych.

Jaga

Wysłany: 2008-10-15, 09:06   

To ja wiem, że mogę też wejść sobie na PLS i sprawdzić. Pytanie, czy strona jest dla kibiców, czy dla dziennikarzy? Bo mam wrażenie, że dla tych drugich.
Zastanawiałeś się kiedyś jak powinna wyglądać przyjazna dla kibiców i praktyczna strona www. Jeśli nie, to proponuję przejrzeć strony konkurencji.
Jak chcemy mieć więcej kibiców, skoro nawet na pierwszej stronie nie ma informacji o następnym meczu.

borcia
Administrator

Wysłany: 2008-10-15, 15:29   

strona jest w przebudowie.. zmienia adres na azspw.com
i tam beda teraz wszystkie aktualne informacje,
pewnie komunikat oficjalny o zmianie bedzie jak ukoncza prace nad przebudowa
wiec cierpliwosci troche..

Jaga

Wysłany: 2009-10-16, 23:05   

Wchodzę na stronę, żeby sprawdzić kiedy i o której gra AZS?
Zadanie niewykonalne.
Gratulacje dla webmastera.

Malesiak
F H

Wysłany: 2009-10-20, 15:11   

Kto się zajmuje stroną AZS PW oraz stroną Kibiców AZS PW? Trochę jest nieaktualna, jeżeli chodzi o news'y. Będzie coś w stronę poprawy robione?

Mariusz

Wysłany: 2009-10-20, 18:14   

strona AZS PW nie zajmuje sie nikt z klubu kibica tak ze nie tutaj to pytanie :]

Malesiak
F H

Wysłany: 2009-10-20, 23:16   

aha:) A stroną dla kibiców? Bo tam też trochę nieaktualnie jest:)

Hacker

Wysłany: 2009-10-31, 19:44   

<meta http-equiv="refresh" content="1; url=www.naszaklasa.pl">

Mania

Wysłany: 2009-11-16, 16:59   

Moi drodzy, chcemy rozruszać nieco stronę Klubu Kibica. Czego po niej oczekujecie? Co chcielibyście by było zawierane w newsach? Oczywiście ogłoszenia o wyjazdach, ich zapowiedzi i ewentualne relacje są spodziewane. A co oprócz tego? Może ktoś by chciał napisać jakieś swoje wspomnienia jak zaczynał kibicować PW, pierwszy wyjazd, najlepsza przygoda itd? Czekam na propozycje :)

W razie czego to piszcie na priva, maila lub inne dostępne środki komunikacji :)

Odpowiedz do tematu