AZS Politechnika Warszawska Strona Główna AZS Politechnika Warszawska
Forum Kibiców AZS PW

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
AZS PW - Resovia
Autor Wiadomość
Filippo

Wysłany: 2009-12-08, 21:46   AZS PW - Resovia

Mamy teraz ok. 1,5 tyg przerwy przed kolejnym meczem u siebie. Chłopaki super zagrali ostatnio z Bełchatowem i widać, że jest lepiej :) Więc może i my powinniśmy iść do przodu i np. przygotować jakąś oprawę na ten mecz. Napiszcie co myślicie i czy macie jakieś konkretne pomysły.

Pozdrawiam i błagam chłopaki, bez napinki ;)

crooge

Wysłany: 2009-12-08, 21:59   

moze w koncu wyciagnac sektorowke, o ktorej jakos ostatnio zapomnielismy..;]

gumis
el prezes ;)

Wysłany: 2009-12-08, 23:17   

hehe...jesli ją znajdziemy to z pewnością wykorzystamy :D

Malesiak
F H

Wysłany: 2009-12-09, 01:24   

Ile i jakie mamy sektorówki na stanie oraz jak to jest z naszymi fanami (ile i jakie)?

gumis
el prezes ;)

Wysłany: 2009-12-09, 08:33   

Sektorówka jest jedna duża :D Opróćz tego mamy tą flagę, którą zabieramy na wyjazdy.

Filippo

Wysłany: 2009-12-09, 11:51   

Szczerze mówiąc chodziło mi o wykonanie czegoś nowego :)

crooge

Wysłany: 2009-12-09, 12:03   

mi sie wydaje, ze sektorówke jakis czas temu widzialem zwinietą w tej malej szatni po prawej stronie..ale moze to jakies moje zwidybyly.

Sektorowka wyglada mniej wiecej tak: http://www.siatkowka.azsp...album=26&pos=49

A cos nowego jak najbardziej;]

Malesiak
F H

Wysłany: 2009-12-09, 12:24   

Z nowymi rzeczami trzeba uderzać do osób z KK. Najlepiej z jakimś pomysłem/projektem wraz z uwzględnieniem wymiarów (prawie najważniejszy czynnik;] ).

To czego brakuje, a jest efektowne (nie uwzględniam piro :mrgreen: ) to machajki [flagi na kijach]. Warto by było o tym pomyśleć, a i wzór nie musi być jakiś wymyślny.

Filippo

Wysłany: 2009-12-09, 12:57   

Jako pierwszą "porządniejszą" oprawe można by zrobic coś łatwego. Choćby zwykłe pasy materiału(wiecie chyba o co chodzi :P ? ) A jeśli chodzi o machajki to faktycznie można by takie zakupić

Malesiak
F H

Wysłany: 2009-12-09, 13:21   

Wszystko można kupić, ale też można zrobić. Pasy materiału można przerobić z bibułą, ale nawet przy takiej ilości osób, jaką widzę że jest na B1, to lepiej z materiału. Więc brać od babć, dziadków, mam i z szaf materiały o kolorze białym i zielonym ;]

W konkretach do KK, a najlepiej do Gumisia ;]

Filippo

Wysłany: 2009-12-09, 13:25   

Według mnie jeśli chodzi o pasy materiału to lepiej kupić bo nie jest to jakiś duży wydatek. Ale na przykład jakbyśmy mieli jakiś fajny pomysł na sektorówke to można by spróbować kupić jakiś materiał, farby, umówić się w odpowiednim miejscu i samemu namalować :)

Malesiak
F H

Wysłany: 2009-12-09, 13:41   

Masz dobre pomysły, ale to co zawsze jest najtrudniejsze to się ruszyć;] Jak tylko będziesz miał taką opcję, wyczaisz "części składowe", to rzucasz info, ludzie się zbiorą (tym którym zależy) i jedziemy. Bo pomysły same się nie zrobią.

U mnie to średnio ze zdolnościami "manualnymi" (lepiej na photoshopie mi idzie;>), więc jeszcze to jest problemem, żeby znaleźć artystów wśród nas:]

crooge

Wysłany: 2009-12-09, 13:47   

Jezeli chdzi o flagi, to jestem jak najbardziej za- koszty wzglednie niewielkie a fajny efekt. Rowniez uwazam, ze nie ma sensu ich kupowac tylko umowic sie w kilka osob i uszyc to na wlasna reke. Sam moge sie zdeklarowac na przygotowanie jednej. Co to za problem pojsc kupic bialy i zielony material (cena w hurtowni ok. 7 zł za mb, rolka ma 1,5 m szerokosci ) i zrobic z tego jakies szachwnice, pasiaki, czy nawet zwykle biale i zielone itd zszywajac do siebie kawalki materialu. 4-5 duzych fajnych flag (2,5x 1,5 lub 3x2) to w moich obliczeniach pi razy oko to koszt ok 250zł

Malesiak
F H

Wysłany: 2009-12-09, 14:23   

Można te malowane zrobić spontaniczne, ale zrobić też kilka pr0 ;]

projektflaganakij_ver_males2.jpg
Plik ściągnięto 1762 raz(y) 75,99 KB

gumis
el prezes ;)

Wysłany: 2009-12-09, 14:32   

Pasy materiału o szerokości 1, lub 1,5 metra to świetna opcja. Nie wiem jakiej długości, bo nigdy nie mierzyłem naszego sektora, ale myślę, ze gdzieś koło 10 metrów będzie na jeden pas?

Widzę Radek, że jesteś dobrze obeznany w cenach, tak więc myślę, że Ty będziesz tym szczęśliwcem, który zakupi materiał w biało-zielonych barwach :D Odezwę się do Ciebie wieczorkiem i się dogadamy

Na razie zmykam na zajęcia :)

Pozdrawiam

P.S.
Wysłałem zapytanie o koszt zrobienia 20 flag (1,4mx1,4m) według projektu kolegi M. Jak coś będę wiedział dam znać.

Czy ktoś pamięta z czego robiliśmy kije do poprzednich flag??

Filippo

Wysłany: 2009-12-09, 14:35   

A do kogo wyslales zapytanie ? Bo znam pare stron które sie tym zajmuja wiec tez moge popytac i wybierzemy najkorzystniejsza :D

P.S. Radek, skąd ty wytrzasnales taka cene :O ?

crooge

Wysłany: 2009-12-09, 14:50   

fajny projekt flagi.

A ceny kojarze, bo jakis czas temu mialem studniowke, która sami organizowalismy i pamietam, ze koleżanka jeździła po naszym warszawskim zagłębiu hurtowni materiałów (okolice janek) i kupywala materialy wlasnie po takiej cenie (cos kolo 6zl/mb). Wiadomo ceny mogly sie lekko zmienic, ale nie jakos strasznie.

Gumiś ty chcesz mnie wysylac po materialy z Legionowa pod Janki? Bog cie opuścił?:D Myśle, ze znajdzie sie jednak ktos, kto mieszka blizej tej czesc podwarszawia:D

Filippo

Wysłany: 2009-12-09, 14:53   

Mi tam sie wydaje, że można zdecydowanie taniej kupic materiał ale może jestem niedoinformowany :P

gumis
el prezes ;)

Wysłany: 2009-12-09, 15:01   

Wyslałem do strony fanstyle. Tam też mają pasy materiałów po 4 zł/m. bieżący, czyli również spoko :)

To powysyłaj do innych miejsc. Myślę, że wystarczy nam 20 flag, najlepiej kwadraty po około 1,5 m. - koszt i termin realizacji i jedziemy z tematem :)

Czekam na wieści :)

Malesiak
F H

Wysłany: 2009-12-09, 15:58   

Jeżeli chodzi o projekt, to wstępny podesłał Kolega Gumiś, a ja Go trochę poprawiłem;)
Mniejsza o to... jeżeli ktoś będzie potrzebował wersję roboczą (ale wysokiej jakości) z photoshop'a to piszcie na priv, to Wam przygotuje. Bo ze zwykłego jpg/gif/png'a wyjdzie jajo, pikseloza albo kompletnie inny herb;)

fanstyle.pl - ze starachowic i robią przyzwoite rzeczy. Chyba że znajdziecie taniej, bliżej i podobnej jakości, to nołproblemos.

Odpowiedz do tematu